Nog geen belastingaangifte ontvangen? Tijd om in actie te schieten!

Nog geen belastingaangifte ontvangen? Tijd om in actie te schieten!

Themabeeld Foto: ISOPIX

De FOD Financiën heeft alle papieren belastingaangiften en de papieren voorstellen van vereenvoudigde belastingaangifte vorige maand verstuurd. Wie zijn belastingaangifte op papier wil indienen maar nog geen formulier ontving, moet dus zelf naar het contactcenter van de FOD Financiën bellen om er nog een te krijgen. De tijd dringt namelijk: de deadline voor papieren aangiften is 28 juni.

Mensen die vorig jaar hun aangifte online indienden via MyMinfin, de portaalsite van de FOD Financiën, krijgen dit jaar geen papieren aangifte meer. Ook wie het voorstel van vereenvoudigde belastingaangifte raadpleegde via de website, krijgt er nu geen meer op papier.

Wie zijn of haar belastingaangifte dit jaar toch weer op papier wil indienen, moet naar het Contact Center (02/572.57.57) bellen om er een te krijgen.

LEES OOK. Dit moet je weten voor je aan de belastingaangifte begint (+)

Deadline

Mensen die hun aangifte op papier doen, hebben nog tot 28 juni de tijd om die in te dienen. Ook wie zijn voorstel van vereenvoudigde aangifte via het papieren antwoordformulier wil wijzigen, moet dat ten laatste tegen die dag doen. Voor de online aangiften is de deadline 11 juli.

LEES OOK. De nieuwe regels: waarom en hoe je dit jaar (iets) minder belastingen betaalt (+)

LEES OOK. Zo krijg je geld terug: 16 uitgaven en investeringen die je belastingen verlagen (+)

LEES OOK. Het antwoord op hét belastingdilemma: forfait of werkelijke kosten, hoe scoor je het meest? (+)

LEES OOK. Hoe je inkomsten aan te geven als je gezinssituatie gewijzigd is? Voor de fiscus is het ene koppel het andere niet (+)

Corrigeer