Bootje varen vanuit Machelen

Bootje varen vanuit Machelen

De Roger Raveel-aanlegsteiger in Machelen. Foto: Eddy Lefevre

Deinze / Nevele / Zulte - Deze zomer kan je ook nog in augustus op bepaalde tijdstippen vanuit Machelen een leuke uitstap per boot maken. Vertrekpunt om de Leiestreek te verkennen van op het water is telkens de Roger Raveel-aanlegsteiger, Leie Rechteroever in Machelen.

Zomerse boottochten vanuit Machelen

Op donderdag 1 augustus is er een boottocht vanuit Waregem naar Brugge, maar met opstapplaats in Machelen. Terwijl je vaart wordt er varkentje aan het spit geserveerd. In Brugge wordt aangelegd aan de Katelijnepoort waar je in de namiddag vrij bent om de stad te verkennen. De terugreis is met de bus. Vertrek om 10.30 uur en aankomst om 19.30 uur.

Op zondag 4 augustus is er een nieuwigheid: de fietsboot. Er wordt een traject gevaren en mensen kunnen met hun fiets op de boot meevaren en enkele haltes verder afstappen en zo terug fietsen naar hun beginpunt. De boot legt die dag tweemaal aan in Machelen, nl. om 11.30 uur en om 15.30 uur.

Op donderdag 29 augustus is er een boottocht vanuit Machelen naar Astene Sas. Na een korte wandeling breng je een bezoek met gids aan het kasteel van Ooidonk. De terugreis gebeurt met de bus. Vertrek om 12.30 uur en aankomst om 17.45 uur.

De genoemde boottochten vertrekken of leggen aan aan de Roger Raveel-aanlegsteiger, Leie Rechteroever in Machelen. De brochure met alle details en de boottochten in de hele Leiestreek staat op www.toerisme-Ieiestreek.be of kan je gratis afhalen in de toeristische dienst in het gemeentehuis van Zulte, aan de toeristische balie van het Raveelmuseum in Machelen of in het kantoor van Langs de Leie (VVV Leiestreek) in dienstencentrum De Leiespiegel in Deinze.

Reserveren kan via www.toerisme-Ieiestreek.be/boottochten  of Langs de Leie (Leiespiegel), Brielstraat 2,9800 Deinze, tel. 09 380 46 01.

Dagtrip met boot en Vespa's

Je ontdekt de Leie samen met familie, vrienden of collega's met deze dagtocht op en langs de Leie.  Vanuit Sint-Martens-Latem vaart de schipper je naar Zulte. Je vaart over de prachtige Oude Leie en voor de liefhebbers is er ook een stuk snelvaartzone. ln Zulte staat een minibus aan de aanlegsteiger voor je klaar. Deze brengt je naar de verhuurlocatie van de Vespa’s in Machelen. Naast de traditionele Vespa's zijn er daar nu ook enkele elektrische Vespa's, waarmee je stil door het mooie landschap zoemt. In de namiddag ga je lekker cruisen met Vespa's door Zulte en de Leiestreek.

Voor een boottocht betaal je 27 euro per persoon vanaf elf personen en voor een Vespa betaal je 55 of 75 euro, naargelang je alleen of met iemand achterop rijdt. Een boot kan geboekt worden via www.booot.be. Meer info via de toeristische dienst van Zulte op 09-243.14.24 of toerisme@zulte.be.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio