Windhoos en blikseminslagen tijdens hevig onweer

Windhoos en blikseminslagen tijdens hevig onweer

Van een garage in Vorst werd bijna het volledige dak afgerukt Foto: ho

Laakdal / Geel / Kasterlee / Hoogstraten / Herselt -

De brandweerkorpsen van de Kempen kregen dinsdagavond behoorlijk wat oproepen ten gevolge van het onweer. Een windhoos in Laakdal zorgde voor de meeste schade.

De voorspellingen hadden het vooraf over code oranje voor het onweer dat vanuit Frankrijk over onze contreien trok. Zo ernstig bleek de storm niet. Toch bleven de Kempen niet van het onheil gespaard. Vanaf 21.30 uur kregen de hulpdiensten oproepen binnen.

Vanuit Vorst-Laakdal kwamen verschillende meldingen van stormschade in de omgeving van de Veldstraat en Nieuwe Baan. Volgens buurtbewoners moet er zich een kleine windhoos hebben voorgedaan, die over een strook van zowat 150 meter heel wat schade aanrichtte. Van een vrijstaande garage werd het golfplatendak bijna volledig afgerukt en in gruzelementen op straat gegooid. Ook enkele hoge nieuwbouwwoningen leden schade aan het plat dak. “We zagen de tuinstoelen en -tafels van de ene tuin naar de andere vliegen”, vertelden de buren. De brandweer had heel wat werk met het opruimen van de schade.

In de omgeving van afrittencomplex Geel-Oost in Eindhout (Laakdal) kwam een boom op de E313 terecht. Al het verkeer richting Hasselt moest de snelweg in Geel-Oost verlaten en via Tessenderlo naar de volgende oprit rijden. Dat gaf verkeershinder.

Er liepen ook verscheidene meldingen van blikseminslagen binnen. Onder meer op de Geelsebaan in Kasterlee, Langenberg in Wortel-Hoogstraten en Heilige Steen in Herselt zou de bliksem voor schade hebben gezorgd. Vanop de Grote Markt in Westerlo werd wateroverlast gemeld.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio