Tiener vecht voor zijn leven na kwajongensstreek: “Geen idee wat hij op het dak deed”

Tiener vecht voor zijn leven na kwajongensstreek: “Geen idee wat hij op het dak deed”

De jongen maakte een val van tien meter. Foto: atb

Keerbergen -

Een zeventienjarige jongen is tijdens het verlengde weekend van Hemelvaart levensgevaarlijk gewond geraakt na een val van het dak van het Sint-Michielsinstituut langs de Tremelobaan in Keerbergen. Het nieuws van de val raakte nu pas bekend. Bestuur en politie overleggen over extra maatregelen.

Er heerst grote verslagenheid onder de leerlingen, de directies, de ouders en het personeel van de Keerbergse scholengemeenschap. Maandag raakte bekend dat een leerling van het Koninklijk Atheneum tijdens het verlengde hemelvaartweekend van het dak van het Sint-Michielsinstituut (SMIKS) is gevallen. “Iedereen leeft mee met de jongen, zijn familie en vrienden”, zegt Katelijn Van Exem, adjunct-directeur van het Atheneum. “We zijn allemaal erg geschrokken van wat er gebeurd is.”

Woensdag na valavond klommen het slachtoffer en een kameraad via een brandladder op het dak van het tien meter hoge schoolgebouw langs de Treme­lobaan. Wat ze daar van plan waren, is niet duidelijk. Op een bepaald moment liep het mis. “Een van de jongens is naar beneden gevallen”, zegt persmagistrate Sarah Callewaert van het Leuvense parket. “Zijn toestand is zorgwekkend. Hij werd in levensgevaar naar het ziekenhuis overgebracht.”

De leerling liep onder andere inwendige bloedingen op en werd geopereerd. “Volgens onze laatste informatie is zijn toestand gestabiliseerd”, zegt waarnemend burgemeester Erik Moons (Open VLD) van Keerbergen. “Omwille van de informatiestop kunnen we hierover niet meer kwijt.”

Bij de start van de schoolweek werden de achthonderd leerlingen van de tweede en derde graad van het Atheneum en de leerlingen van het SMIKS op de hoogte gebracht. “Wie dat wou, kon tot en met woensdag terecht voor een individueel gesprek met een psycholoog”, zegt Van Exem. “We hebben ook klassikaal de nodige ondersteuning geboden. Sowieso breekt met de examens al een moeilijke periode aan en dus is hulp noodzakelijk.”

Geen kwaad opzet

Met de val is geen kwaad opzet gemoeid. “We hebben het gerechtelijk lab voor een sporenonderzoek ter plaatse gestuurd. Ook de wetsdokter werd door onze diensten opgevorderd. Hun eerste bevindingen wijzen op een accidentele val”, zegt Callewaert.

Het Keerbergse gemeentebestuur heeft het SMIKS-schoolgebouw niet in eigendom. Toch sluit Erik Moons bijkomende maatregelen niet uit. “Na advies van de politie zal het schepencollege nagaan wat we nog kunnen doen om dergelijk incident in de toekomst te voorkomen. Al rekenen we in de eerste plaats wel op ieders gezond verstand”, besluit Moons.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees