Fashion Show door leerlingen Leiepoort campus Sint-Vincentius

Op vrijdag 7 juni stelt de modeafdeling van campus Sint-Vincentius de afstudeercollectie voor van het 6° jaar Mode & Design, ondersteund door de overige klassen uit de tweede en de derde graad. Deze Fashion Show vindt dit jaar plaats in de school zelf aan de Peter Benoitlaan 40 in Deinze. Op het gelijkvloers kan je kennismaken met een tentoonstelling over de inspiratiebronnen en de werken van de leerlingen. De toegang is gratis.

Défilé

Op vier momenten, om 16 u, 16.30 u, 19 u en 19.30 u is er in de “glazen foyer” op de derde verdieping een défilé, waarop de leerlingen hun creaties showen. Je kan er onder meer realisaties zien van de klassen 3° Creatie – project Mode, gebaseerd op The Wizard of Oz, van 4° Creatie – project Mode, gebaseerd op werken van Dries Van Noten en Viktor & Rolf, van 4° Creatie – Project Jeugdzorg, gebaseerd op de fashion monsters van Bas Kosters en van 5° Mode & Design, gebaseerd op Art Nouveau en Viktor & Rolf.

Het hoogtepunt van elk défilé zijn de mini-collecties van Cato en Laurence, die dit jaar afstuderen in 6 Mode en Design. Cato zocht haar inspiratie bij de edelstenen “Lapis Lazuli”, terwijl Laurence helemaal in de ban is van Lunatisme. Niet alleen zullen zij hun silhouetten zelf showen met hun mannequins, je kan in de tentoonstelling ook kennis maken met de foto’s die modefotograaf Guido De Muynck uit Poeke maakte. Voor deze professionele reportage trokken zij naar het treinstation en het dienstencentrum De Leiespiegel, wat spectaculaire beelden opleverde.

Na afloop van elk toonmoment, kan je op het gelijkvloers verder genieten van de tentoonstelling en wordt elke bezoeker een gratis drankje aangeboden.

Hervorming

Vanaf 1 september 2019 start ook in het modeonderwijs van Deinze de hervorming van het secundair onderwijs. Mode wordt daarbij een onderdeel van het nieuwe studiedomein “Kunst & Creatie”. Dit zal al tot uiting komen in het vernieuwde 1° laarjaar A, waar de leerlingen kunnen opteren voor het project “Creatieve Design Studio”.

Voor bijkomende informatie kan u contact opnemen met Carine Deleersnijder, Technisch Adviseur-Coördinator van Leiepoort, campus Sint-Vincentius, via dlc@sintvincentiusdeinze.be of 0473/81.41.33.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio