Celebs

Shakira moet voor Spaanse rechter verschijnen

Shakira moet voor Spaanse rechter verschijnen

Foto: Photo News

De Colombiaanse zangeres Shakira is donderdag voor de onderzoeksrechter verschenen in de buurt van de Spaanse stad Barcelona. Ze wordt ervan verdacht tussen 2012 en 2014 zo’n 14,5 miljoen euro aan belastingen niet te hebben betaald.

Shakira arriveerde rond 9.50 uur in de rechtbank van Esplugues de Llobregat, waar ze om 10 uur verhoord moest worden. Ze werd opgewacht door een hele meute journalisten.

Volgens het parket heeft Shakira geen belastingen betaald in Spanje tussen 2011 en 2014, terwijl ze toen wel in het land verbleef. Shakira woont sinds 2011 samen met Gerard Piqué en koos in 2015 voor Spanje als haar fiscale residentie. Voordien was ze fiscaal op de Bahama’s ‘gehuisvest’, maar dat wordt nu door het Spaanse gerecht betwist.

De advocaten van de zangeres zeggen dat haar inkomsten tot 2014 vooral uit “internationale tournees” kwamen en dat ze in die tijd “niet eens zes maanden per jaar in Spanje woonde”. Om fiscaal resident genoemd te worden in Spanje moet je minstens zes maanden per jaar in het land wonen.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees