Amper 17-jarige Anisimova knikkert titelverdedigster Halep uit Roland Garros en staat in halve finales

Amper 17-jarige Anisimova knikkert titelverdedigster Halep uit Roland Garros en staat in halve finales

Foto: REUTERS

Amanda Anisimova (WTA 51), onthoud de naam. De amper 17-jarige Amerikaanse staat in de halve finales van Roland Garros. Bij de laatste acht was ze in twee sets te sterk voor Simona Halep, het derde reekshoofd én titelverdedigster in Parijs. Het werd 6-2 en 6-4 in één uur en acht minuten.

LEES OOK.“De kleine Rolex” is het grootste enigma in het vrouwentennis (+)

Anisimova is pas zeventien en neemt nog maar voor de tweede keer deel aan Roland Garros. In 2017 verloor ze bij haar debuut in Parijs in de openingsronde van de Japanse Kurumi Nara. Eerder dit seizoen deed de jonge Amerikaanse al van zich spreken door op de Australian Open de achtste finales te halen. In april won ze haar eerste WTA-toernooi in Bogota (net als in Parijs op gravel).

Simona Halep (27) won vorig jaar aan de Porte d’Auteuil haar eerste, en tot dusver enige, grandslamtitel. Ze was ook al twee keer verliezend finaliste, in 2014 en 2017.

Anisimova neemt het in de halve finales op tegen de Australische Ashleigh Barty (WTA 8). Die versloeg de Amerikaanse Madison Keys (WTA 14) met 6-3 en 7-5.

De 23-jarige Barty haalde begin dit seizoen ook al de kwartfinales op de Australian Open. In de halve finales van een grandslamtoernooi was ze in het enkelspel nog nooit geraakt. In het dubbel verloor de Australische in 2017 de finale op Roland Garros. Barty won dit seizoen al het prestigieuze WTA-toernooi in Miami. Eerder won ze ook al de toernooien in Kuala Lumpur (maart 2017), Nottingham (juni 2018) en Zhuhai (november 2018).

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.