Elise Mertens blijft winnen in het dubbelspel op Roland Garros, eerste plaats op dubbelranking lonkt

Elise Mertens blijft winnen in het dubbelspel op Roland Garros, eerste plaats op dubbelranking lonkt

Foto: Photo News

Elise Mertens heeft zich donderdag gekwalificeerd voor de halve finales van het vrouwen dubbel op Roland Garros.

Aan de zijde van de Wit-Russische Aryna Sabalenka, met wie ze het zesde reekshoofd vormt, versloeg de Limburgse op Court Simonne-Mathieu de Oekraïense Lyudmyla Kichenok en de Letse Jelena Ostapenko. Het werd 7-5 en 6-2 na 1 uur en 24 minuten.

In de halve finales staan Mertens en Sabalenka tegenover de Hongaarse Timea Babos en de Française Kristina Mladenovic, het tweede reekshoofd.

Het is de eerste keer dat de 23-jarige Mertens op een grandslam zo ver doorstoot in het dubbel. Op de US Open van vorig jaar haalde ze met de Nederlandse Demi Schuurs de kwartfinales. In het enkelspel was de Limburgse vorig jaar halvefinaliste op de Australian Open.

De tweede halve finale van het dubbeltoernooi wordt een duel waarin Kirsten Flipkens en de Zweedse Johanna Larsson het opnemen tegen de Chinezen Yingying Duan en Saisai Zheng.

In het enkeltoernooi werd Mertens (WTA 20) in de derde ronde uitgeschakeld door de Letse Anastasija Sevastova (WTA 12). Flipkens (WTA 64) ging er in de eerste ronde uit tegen de Puertoricaanse Monica Puig (WTA 59).

Eerste plaats op dubbelranking lonkt

Elise Mertens zakt na afloop van Roland Garros uit de top 20 van de WTA-enkelranking, maar ze maakt wel nog kans om het Franse toernooi met een stevige opsteker te verlaten. De Limburgse komt immers nog in aanmerking om in de dubbelranking helemaal vanboven te staan.

Op de dubbelranking staat Mertens momenteel zesde maar als ze het dubbeltoernooi in Parijs wint, stijgt ze naar de eerste plaats. Met Kim Clijsters stond er al een Belgische op de hoogste plaats in de dubbelranking. Zij topte de lijst begin augustus 2003 na haar zege op Roland Garros met de Japanse Ai Sugiyama.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.