Topreekshoofd Alison Van Uytvanck zit in Surbiton bij laatste acht, Wickmayer in halve finales dubbel

Topreekshoofd Alison Van Uytvanck zit in Surbiton bij laatste acht, Wickmayer in halve finales dubbel

Foto: EPA-EFE

Alison Van Uytvanck (WTA 54) heeft de kwartfinales bereikt van het ITF-toernooi in het Engelse Surbiton (gras/100.000 dollar). Het eerste reekshoofd versloeg donderdag in de tweede ronde de Amerikaanse qualifier Caroline Dolehide (WTA 196). Het werd 6-4, 3-6 en opnieuw 6-4 na 2 uur en 3 minuten.

Om de halve finales te bereiken, moet Van Uytvanck opnieuw voorbij een Amerikaanse qualifier, Caty McNally (WTA 192). Die was met twee keer 6-2 te sterk voor de Chinese Lin Zhu (WTA 106).

Eerder op de dag pakte Yanina Wickmayer (WTA 153) haar ticket voor de kwartfinales door de Zwitserse Viktorija Golubic (WTA 79) uit te schakelen. Greet Minnen (WTA 149) verloor van het Amerikaanse derde reekshoofd Alison Riske (WTA 62).

Yanina Wickmayer plaatste zich aan de zijde van de Britse Heather Watson dan weer voor de halve finales van het dubbelspel. In de kwartfinales haalden ze het van het Britse duo Naiktha Bains en Naomi Broady: 6-4, 3-6 en 10/8 na 1 uur en 20 minuten.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.