Negende plaats voor Guy in extreme ultraloop The Track

Negende plaats voor Guy in extreme ultraloop The Track

Guy aan de finish in Uluru. Foto: RR

Hoogstraten -

522 kilometer en bijna 74 uur lang afzien in de Australische outback: Guy Brosens uit Meer liep de loodzware ultraloop The Track uit, en finishte zelfs op negende plaats. Als kers op de taart zamelde hij 12.500 euro in voor zijn vriend Senne.

“Het was een enorme beproeving. Fysiek, maar zeker ook mentaal”, vertelt Guy. Hij is ondertussen een week terug op Belgische bodem. Zijn droom om The Track uit te lopen, een zelfvoorzienende ultraloop van 522 kilometer door Australië, is in vervulling gegaan. Van de amper 38 deelnemers moesten er 20 opgeven, maar Guy hield vol en finishte als negende.

“Ik heb het heel moeilijk gehad en zou het zelfs niemand aanraden. Maar toch heb ik niet gedacht aan opgeven. Tijdens de wedstrijd hadden we geen contact met buitenwereld. De organisatie had een satelliettelefoon om zo elke dag de stand door te bellen. Voor het thuisfront was het nagelbijten. Bij mijn thuiskomst stond er tachtig man te wachten voor een verrassingsfeestje”, zegt Guy, die duidelijk nog nageniet.

Hij zamelde de maanden voor de start geld in voor Senne, de zoon van een bevriend koppel die leeft met een fysieke handicap. Zijn grote droom om een NBA-match in de Verenigde Staten bij te wonen, zou dankzij de 12.500 euro die Guy inzamelde, nu in vervulling kunnen gaan. “Binnenkort kunnen we die plannen concreter maken. Maar eerst ga ik een even, dat kan ik wel gebruiken.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio