Politie op zoek naar man die vier bomen beschadigde met kettingzaag

De gemeente liet de bomen kappen, omdat ze te gevaarlijk waren geworden. Foto: mye

Eeklo -

Een onbekende man op een fiets heeft in de nacht van woensdag op donderdag met een kettingzaag vier bomen beschadigd in het centrum van Eeklo. De politie is op zoek naar getuigen.

De man met de kettingzaag sloeg woensdagnacht iets voor één uur toe op de parking van het Krügercomplex waar hij een boom ter hoogte van de Carrefour om zaagde. Daarop reed hij met de fiets naar de Molenstraat om op de middenberm nog eens hetzelfde te doen. Een buurtbewoner was door het lawaai wakker geworden en merkte de man op de fiets op, waarop hij met zijn kleine kettingzaag op de vlucht sloeg langs de Pastoor De Nevestraat.Zijn bomenhonger was echter nog niet gestild want om 4.30 uur liep een melding binnen bij de politie dat hij opnieuw actief was op het Krügercomplex.“Er werd een ploeg op afgestuurd, waarop de man vluchtte richting Zuidmoerstraat. Daar reed hij de Collegestraat en de Vlamingstraat in. Daar zijn wegenwerken en daardoor kon onze ploeg niet verder kon en de man ontkomen”, aldus commissaris Marino Longeville van politiezone Meetjesland Centrum.

Later bleek dat de man in de Zuidmoerstraat die nacht nog een boom heeft beschadigd.

Getuigen

Een beschrijving van de man kan de politie niet geven, waardoor een oproep wordt gedaan naar getuigen.“Het feit dat hij met een fiets rondreed, betekent zo goed als zeker dat het om een man uit de buurt gaat. We gaan ook het traject van de man bepalen om te kijken of hij ergens opduikt op camerabeelden”, zegt Longeville.Wie de man gezien heeft of zijn identiteit kent, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie. De boom aan de Molenstraat was nog niet afgezaagd, maar gisterenmorgen werd beslist om die preventief toch te rooien om te vermijden dat die zou omvallen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees