Waarom Eden Hazard volgend jaar niét aan de Olympische Spelen zal deelnemen

Waarom Eden Hazard volgend jaar niét aan de Olympische Spelen zal deelnemen

Foto: BELGA

Als de nationale beloftenploeg deze maand op het EK een groepsfase met Spanje, Italië en Polen overleeft, kunnen de jonge Duivels zich plaatsen voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio. Rode Duivel Eden Hazard ging deze week spontaan solliciteren bij bondscoach Johan Walem. “Ik liep Eden en Thorgan tegen het lijf en ze wensten ons veel succes. En ik wil wel mee, hè, zei Eden. Mooi, toch? Of dat ernstig te nemen valt? Je kent hem, hij zei dat met een knipoog, hè.”

De kans dat Hazard ooit naar Japan reist, is nihil. Hazard hoort volgend jaar aanvoerder te zijn van de Duivels op het EK, dat de maand voordien plaatsvindt. Bovendien zou Real Madrid daar toestemming voor moeten geven. Een ploeg mag weliswaar drie spelers afvaardigen die voor 1 januari 1997 geboren zijn, maar in de huidige beloftenkern zijn er al vijf spelers die daartoe behoren: De Sart, Omeonga, Bastien, Mbenza en aanvoerder Siebe Schrijvers. Zij zullen altijd voorrang krijgen, uit erkentelijkheid.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.