't Fazantenhof toont een maandlang kunst uit eigen huis

Kunst is maar niks als je er niet mee naar buiten komt. Daarom organiseert lokaal dienstencentrum 't Fazantenhof' de hele maand juni een overzichtsttentoonstelling die de creativiteit van de doelgroep, 55-plussers, toont. En het resultaat is niet min. "De interesse voor creatieve zaken en hobby's is echt enorm groot in Lochristi, ik kan ook geen specifieke cursus als de populairste naar voren schuiven. Alles wat wordt aangeboden kan op veel belangstelling rekenen", zegt centrumleidster Nathalie De Mol.

"We hebben vaste creatieve ateliers, met de basistechnieken van tekenen, portrettekenen. Er is encaustic schilderen - met strijkijzer en  bijenwas - schilderen met olieverf, aquarel of acrylverf. Er wordt getekend met pastelkrijt, wie creatief is met woorden en taal kan hier ook terecht. En ook de Tiffany-glaskunst komt aan bod. Meestal werken we in kleine groepjes van zes tot acht personen, zodat er echt interactie en begeleiding is door een vrijwilliger of kunstenaar. Zo goed als alle lessenreeksen zijn volzet, voor sommigen hebben we zelfs wachtlijsten."

De tijdelijke tentoonstelling in de centrale ontmoetingsruimte van het lokaal dienstencentrum toont ook de resultaten van een aantal workshops die er in het voorbije werkjaar plaatsvonden. Zo zijn er foto's van het bloemschikken, het weven met grootouders en kleinkinderen en het maken van eigen juwelen te bekijken

Lokaal dienstencentrum ‘t Fazantenhof | Bosdreef 5C; 9080 Lochristi | 09 238 32 18. Elke werkdag open van 9 uur tot 17 uur.  Vanaf midden juli  kan u er ook elke middag terecht voor een alternatief menu, zonder vooraf te reserveren. Net als de andere middagmaaltijden zal het 8,5 euro kosten.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio