Rafael Nadal laat Roger Federer weinig kans, tweede halve finale stopgezet door de regen

Rafael Nadal laat Roger Federer weinig kans, tweede halve finale stopgezet door de regen

Foto: REUTERS

De clash der tennisclashen heeft een muis gebaard. Rafael Nadal (ATP 2) was in zijn halve finale op Roland Garros veel te sterk voor eeuwige rivaal Roger Federer (ATP 3). Het werd in bijna 2,5 uur 6-3, 6-4 en 6-2 voor de Spanjaard, die mikt op zijn twaalfde eindzege in Parijs. De tweede halve finale tussen Novak Djokovic en Dominic Thiem werd bij een 1-1-setstand stopgezet omwille van de regen.

Het was de 39ste ontmoeting tussen de twee legendes. Federer kon nog nooit winnen van Nadal op Roland Garros (5-0) en stond dus voor een aartsmoeilijke opdracht op Court Philippe-Chatrier.

Het eerste spelletje was er meteen eentje om van te smullen. Nadal ging, bij zijn tweede kans, meteen door de opslag van de Zwitser. De Spaanse gravelkoning liep dan 40-0 uit op zijn eigen opslag, maar Federer kwam terug. Uiteindelijk won Nadal echter toch het spelletje en daarmee was de toon van de wedstrijd meteen gezet.

Federer had het knap lastig om tijdens een dag met stevige wind zijn eerste opslagen binnen te houden. In het zesde spelletje kreeg de Zwitser wel verschillende kansen om terug te breken, maar Nadal weerstond de druk en kwam op 4-2. Niet veel later won hij ook de eerste set met 6-3.

Rafael Nadal laat Roger Federer weinig kans, tweede halve finale stopgezet door de regen
Foto: AFP

Winners

Aan het begin van de tweede set was er even hoop voor Federer. Hij ging door de opslag van Nadal. Die brak echter meteen terug, ging in het negende spelletje opnieuw door de opslag van zijn rivaal en won de set met 6-4. In de derde set ging de Spanjaard gewoon door op zijn elan. Al bij al speelde Federer niet zo slecht. Hij hield de baan heel breed en varieerde met slices, maar Nadal ging alles halen en maakte het telkens af met een krachtige winner.

Nadal liep in set drie uit tot 5-1. Federer piekte nog even met een fantastisch punt om er 5-2 van te maken...

… maar daarna was het over en uit. Nadal serveerde uit tot 6-2 en staat voor de twaalfde keer in de finale van Roland Garros. Een wedstrijd die hij nog nooit verloor. Voor Federer blijft de eindzege in 2009 voorlopig zijn enige Franse triomf.

Rafael Nadal laat Roger Federer weinig kans, tweede halve finale stopgezet door de regen
Foto: EPA-EFZ

Tweede halve finale stopgezet

De tweede halve finale tussen Novak Djokovic en Dominic Thiem werd bij een 1-1-setstand stopgezet omwille van de regen. Thiem won de eerste set (6-2), de tweede beurt ging naar Djokovic (6-3). Bij een 3-1-stand in het voordeel van Thiem in de derde set besloot de umpire de wedstrijd definitief stil te leggen omwille van de aanhoudende regenbuien. De wedstrijd wordt morgen verdergezet.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.