Er werd gewerkt rond gevoelens. Opvallend was dat de zorg om het klimaat veel terugkwam in de kunstwerken. Jongeren zijn duidelijk bekommerd om moeder aarde.

Amélie Verlodt zegt dat ze zelf verliefdheid koos waarin ze zowel de goede als minder goede periodes wou in beeld brengen. Ze vond de tijd van het proces stresserend maar is toch heel tevreden met haar resultaat.

Zoé Claeys koos dan het thema eenzaamheid. Ze bedoelt het bewust alleen willen zijn. Voor even… Om terug tot jezelf te komen. Zoé is trots op wat het het is geworden.

Emma Allaert koos het thema blijdschap. Ze nam als voorbeeld een schilderij van Keith Haring en maakte er een soort van light box van met een glasraam. Gebaseerd op de La Sagrada Familia in Barcelona. Ze wou de meerwaarde van veel kleur vorm geven. Emma vond een leuke opdracht. Je kan er al je creativiteit in kwijt!

Ruben Paelinck koos ook het thema blijdschap. Hij maakte een schilderij met een echte lichtgevende wereldbol waarbij hij op een positieve manier wou weergeven dat we met zijn allen moeten zorg dragen van onze aardbol.

Je kan de werken bewonderen van 16 u. tot 18 u. De bezoekers kunnen meebeslissen welk werk de prijs van de publieksjury verdient. De leerlingen zijn aanwezig om hun creatie toe te lichten en blijven tot 18.10 u

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio