Verdachte van aanslagen in Parijs vanuit Belgische gevangenis overgebracht naar Frankrijk

Verdachte van aanslagen in Parijs vanuit Belgische gevangenis overgebracht naar Frankrijk

Foto: Photo News

Abdellah (of Abdeilah) Chouaa, een verdachte in het Belgische onderzoek naar de aanslagen in Parijs, is op 23 mei naar Frankrijk overgebracht. Dat bevestigt de woordvoerder van het federaal parket.

De 38-jarige verdachte was in ons land in voorwaardelijke vrijheid. Op basis van een Europees aanhoudingsmandaat is hij overgedragen aan de Franse gerechtelijke instanties. Dat mandaat is begin april uitgevaardigd door Parijse onderzoeksrechters belast met het onderzoek naar de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs.

Abdellah Chouaa is in Frankrijk in verdenking gesteld voor lidmaatschap van een terroristische groepering en mededaderschap aan misdrijven tijdens de aanslagen in Parijs. De verdachte was, tegen het advies in van het parket van Parijs, voorwaardelijk vrijgelaten. Tegen die beslissing had het parket beroep aangetekend, aldus het Franse persbureau AFP.

In ons land werd Abdellah Chouaa, in het Belgische onderzoek naar de aanslagen in Parijs, op 25 november 2015 aangehouden. Op 8 april 2016 werd hij door de raadkamer in Brussel voorwaardelijk vrijgelaten.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S