Margot Robbie wil het (weer) doen met Matthias Schoenaerts

Margot Robbie wil het (weer) doen met Matthias Schoenaerts

Foto: ISOPIX

Ze kon uit tientallen Hollywoodsterren kiezen, maar toch ging Margot Robbie voor ‘onze’ Matthias Schoenaerts toen het Amerikaanse blad ‘Vogue’ haar vroeg met wie ze nog graag zou willen filmen.

Wie er nog aan mocht twijfelen: Matthias Schoenaerts (41) speelt mee in de Champion’s League van Hollywood. Hoe valt anders de spontane reactie van actrice Margot Robbie (28) te verklaren? Toen het glossy magazine Vogue de Australische de vraag stelde met welke acteur ze nog eens op de set wou staan, antwoordde ze meteen Matthias Schoenaerts. En Robbie is niet de eerste de beste: Hollywood maakt al jacht op de actrice sinds ze een Oscarnominatie beet had voor haar hoofdrol in I, Tonya. Bovendien schittert ze als Sharon Tate ook in Tarantino’s jongste Once upon a time in Hollywood en, voor wie het liever wat klassieker heeft, speelde ze ook al de rol van koningin Elizabeth in Mary queen of Scotts.

Margot Robbie wil het (weer) doen met Matthias Schoenaerts
Matthias Schoenaerts, geliefd bij Margot Robbie. Foto: REUTERS

Niet eerste keer

Dat ze Schoenaerts kiest, is een hele eer, maar ook niet helemáál verwonderlijk. Robbie kent Schoenaerts al van het oorlogsdrama Suite Française uit 2014. De twee hebben trouwens binnenkort een nieuwe film op stapel staan, ook al een verhaal dat in de Tweede Wereldoorlog speelt: Ruin. In die film stapt Schoenaerts opnieuw in de rol van een Duitse soldaat, dit keer een voormalig SS-officier, in het kapotgeschoten naoorlogse Duitsland. Gebukt onder wroeging slaat de Duitse kapitein de handen in elkaar met een jonge vrouw die de Holocaust heeft overleefd – de rol die zal worden gespeeld door Robbie. Samen zetten ze de jacht in op de overblijvende leden van het doodseskader waar de Duitser zelf deel van uitmaakte. Voor hem een manier om van zijn schuldgevoel af te raken, voor een haar een poging om wraak te nemen.

Matthias Schoenaerts is overigens niet de enige Belg die opduikt in de antwoorden op de ‘73 snelle vragen’ van Vogue. Op de vraag wie haar favoriete kunstenaar is, antwoordt ze René Magritte. Schoenaerts verkeert dus in prima gezelschap.

Corrigeer

MEER NIEUWS