Gezocht: 65-plussers die voor volle zaal over hun seksleven willen praten

Gezocht: 65-plussers die voor volle zaal over hun seksleven willen praten

In het buitenland werden eerder al gewone mensen bereid gevonden om deel te nemen aan ‘All the sex I’ve ever had’. Foto: rr/christopher sea

Gent -

Voor de productie All the sex I’ve ever had is Vooruit in Gent op zoek naar 65-plussers die bereid zijn voor een volle theaterzaal te praten over hun seks­leven. De deelnemers worden professioneel begeleid in workshops en een repetitieproces.

All the sex I’ve ever had is een project van de Canadese groep Mammalian Diving Reflex. Die was al eerder te gast in Vooruit. “Toen liet het gezelschap acht- tot twaalfjarigen een kapperszaak runnen, uiteraard na een opleiding. Deze keer gaan ze een heel andere toer op en laat het gezelschap zes 65-plussers zittend aan een tafel, alsof het om een panelgesprek gaat, vertellen over hun seksleven”, zegt Tine Theunissen van de publiekswerking bij Vooruit.

“Het project werd al in het buitenland opgevoerd, eveneens met gewone mensen zonder acteursopleiding. Het beleeft half december zijn Belgische première en past perfect in de visie van Vooruit om als kunstinstelling voor iedereen toegankelijk te zijn.”

Theunissen: “Vooruit wil graag extra inspanningen leveren voor die toegankelijkheid, op alle gebieden. Vooruit wil een weerspiegeling zijn van de stad waarin we leven. Die diversiteit willen we niet alleen zien in het café, in de zalen, maar ook op het podium.”

Gewone mensen

Voor All the sex I’ve ever had is Theunissen op zoek naar zes mensen, ouder dan 65, die over hun seksleven willen praten. “Hoe beleefden zijn hun eerste keer? Welke obstakels moesten ze overwinnen? Hoe beleven ze seks nu? We zoeken voor alle duidelijkheid geen acteurs, ook niet specifiek mensen die in de sekssector werken, maar gewone mensen. Het belangrijkste is dat ze bereid zijn er openlijk over te praten.”

Gezocht: 65-plussers die voor volle zaal over hun seksleven willen praten
Tine Theunissen. Foto: if/md

Wie geselecteerd wordt om deel te nemen, wordt intens begeleid. “In september en oktober zullen workshops plaatsvinden en voor ze het podium op gaan, is er een wekenlang repetitieproces. De deelnemers stappen niet zomaar in een vooraf uitgeschreven script: tijdens de repetities hebben de makers lange individuele gesprekken om in onderling overleg te bepalen waarover ze precies willen praten. Zo moet het de makers lukken om gevarieerde verhalen te laten vertellen. Die kunnen gaan over iemand die uit een gebroken relatie komt, over iemand die rouwt om een verloren partner.”

“In het buitenland maakte iemand van de voorstelling gebruik om voor de eerste keer in het publiek over zijn geaardheid te spreken”, zegt Theunissen, die benadrukt dat de makers de reputatie hebben heel respectvol met mensen om te gaan. “Openheid en respect zijn hier belangrijke waarden.”

Interesse om deel te nemen? Mail naar tine.theunissen@vooruit.be

INFO

INFOInfo op www.vooruit.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio