David Goffin opent tegen kwalificatiespeler in Rosmalen, al zeker drie vrouwen op hoofdtabel

David Goffin opent tegen kwalificatiespeler in Rosmalen, al zeker drie vrouwen op hoofdtabel

Foto: Photo News

David Goffin (ATP-29) zal het volgende week in de eerste ronde van ATP-toernooi van Rosmalen (gras/711.275 euro) opnemen tegen een speler uit de kwalificaties. Als hij die eerste horde neemt, wacht in de tweede ronde de winnaar van het duel tussen de Australiër Matthew Ebden (ATP-64) en de Fransman Pierre-Hugues Herbert (ATP-43).

Vijfde reekshoofd Goffin is de enige Belg die deelneemt aan het voorbereidingstoernooi op Wimbledon. De Griek Stefanos Tsitsipas (ATP-6) is het eerste reekshoofd.

Voor de Luikenaar is het al van 2015 geleden dat hij speelde in Rosmalen. Hij werd toen in de finale geklopt door de Fransman Nicolas Mahut.

Mertens, Van Uytvanck en Flipkens staan op hoofdtabel

Met Elise Mertens, Alison Van Uytvanck en Kirsten Flipkens staan al zeker drie Belgen op de hoofdtabel van het WTA-toernooi in Rosmalen (250.000 dollar). Ysaline Bonaventure en Greet Minnen spelen kwalificaties op het Nederlandse gras.

Elise Mertens (WTA 20) is het derde reekshoofd. Zij opent tegen de Russin Ekaterina Alexandrova (WTA 58). Bij winst wacht in de achtste finales mogelijk een Belgisch onderonsje met Alison Van Uytvanck (WTA 54). Die treft in haar eerste wedstrijd een qualifier.

Kirsten Flipkens (WTA 64) staat in de eerste ronde tegenover de Servische Aleksandra Krunic (WTA 76). Dat is een heruitgave van de finale van vorig jaar. Toen won Krunic met 6-7 (0/7), 7-5 en 6-1. Als Flipkens de eerste klip rondt, speelt ze mogelijk tegen het Oekraïense vierde reekshoofd Lesia Tsurenko (WTA 27).

In het kwalificatietoernooi opent Ysaline Bonaventure (WTA 114) tegen de Nederlandse Arianne Hartono (WTA 795). Greet Minnen (WTA 149) treft de Duitse Sabine Lisicki (WTA 297).

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.