Baby’tje sterft nadat mama gaat feesten en thuis dronken op hem in slaap valt

Baby’tje sterft nadat mama gaat feesten en thuis dronken op hem in slaap valt

Foto: Facebook

Een jonge moeder uit Wales is op haar vier weken oude baby in slaap gevallen. Het kind werd verpletterd en overleefde het ongeval niet. Toen de hulpdiensten arriveerden en de baby probeerden te redden, bleek de vrouw zelfs te dronken om ook maar wakker te worden.

De feiten speelde n zich af in maart 2017, maar de zaak kwam deze week voor de rechtbank. Darrian Tilby war amper vier weken oud toen zijn dronken moeder Marina op bed en in een dronken bui boven hem ging liggen. Het jongetje overleefde het niet.

De leden van de jury kregen te horen hoe Marina op de bewuste avond met haar zus Lucy verschillende pinten Guinness achterover sloeg, voordat ze aan de porto en gin begonnen. Het duo ging daarna in op een uitnodiging om te gaan feesten met drie mannen. Ze viel in slaap om 3.30 uur en rolde vrijwel onmiddellijk op haar zoontje Darrian.

Lucy merkte enkele minuten later al wat er gebeurde en rolde haar zus van het kindje, maar rond die tijd had Darian al bloed rond zijn mond. Hij werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, maar Marina was te dronken om hem te vergezellen. Om 5.15 uur werd ze door agenten gewekt om afscheid te nemen van haar zoontje.

“Het is de verantwoordelijkheid en de taak van een moeder, en haar natuurlijke instinct, om de zorg en veiligheid van haar vier weken oude baby boven alles te stellen”, sprak de rechter hard. “Die taak heb je genegeerd. Je bent totaal en hopeloos dronken geworden. Dit is een trieste zaak van egoïsme.”

De vrouw kreeg twee jaar en vier maanden gevangenisstraf.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees