American Airlines annuleert alle vluchten met Boeing 737 Max tot september

American Airlines annuleert alle vluchten met Boeing 737 Max tot september

De luchtvaartmaatschappij gaat haar 24 Boeings 737 MAX-toestellen langer aan de grond houden dan gepland. Foto: REUTERS

Luchtvaartmaatschappij American Airlines annuleert uit voorzorg nog tot 3 september alle vluchten die oorspronkelijk uitgevoerd zouden worden met een Boeing 737 MAX. Dat is langer dan gepland. In het verleden had de maatschappij gezegd dat het haar 24 Boeings 737 MAX-toestellen aan de grond zou houden tot 19 augustus.

Volgens de maatschappij komt de maatregel neer op zo’n 115 annuleringen per dag. De nieuwe planning betekent dat de grootste Amerikaanse luchtvaartmaatschappij het de hele zomervakantie zonder haar toestellen van dit type zal moeten stellen.

De vloot van 737 MAX-toestellen wordt sinds midden maart aan de grond gehouden in de VS en in andere landen. Dat gebeurde na twee ongevallen in enkele maanden tijd. Op 29 oktober stortte een Boeing 737 MAX van de Indonesische maatschappij Lion Air neer in de Zee van Java, waarbij 189 personen om het leven kwamen. Op 10 maart stortte een toestel van Ethiopian Airlines neer met 157 personen aan boord.

Bij de ongelukken drukte een systeem dat ‘overtrek’ van het toestel moest voorkomen herhaaldelijk de neus naar beneden omdat het reageerde op foutieve data van een sensor.

Vorige week bracht de Amerikaanse luchtvartautoriteit FAA een nieuw probleem aan het licht bij een aantal Boeingtoestellen van het type Boeing 737 MAX en een ouder type uit de 737-serie. Ruim driehonderd toestellen kunnen onderdelen bevatten die moeten worden vervangen omdat ze fabricagefouten hebben.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees