Morgen maakt het peloton een ommetje langs Zaffelare

Toch weer Baloise Belgium Tour in Lochristi

Toch weer Baloise Belgium Tour in Lochristi

Geen Greipel en Minali, en wellicht ook geen burgemeester Deswaene en sportschepen Di Nunzio morgen in Dorp-Oost Foto: Geert Herman

Lochristi - U mist het misschien ook: de hectische voorbereiding in het centrum van Lochristi, de fiere burgemeester Deswaene op het podium bij Michel Wuyts (dit jaar vervangen door Christophe Vandegoor), het kleurrijke peloton met de toppers aan de start in Dorp-Oost en... het gezeur over de kostprijs van al dat fraais: de Baloise Belgium Tour start helaas deze week niet in Lochristi. Maar: de koers passeert er wel. En nog wel in Zaffelare. Woensdag 12 juni, voor een flits van 4,2 km tussen het Persijzer, de Leemstraat en de Bosdam, richting Puyenbrug op grondgebied Wachtebeke.

Wie een paar minuutjes wielerglorie wil zien in eigen gemeente, moet er om 12.20 uur zijn. En liefst iets vroeger, want de koers wacht niet op u. Vanavond is er om 18.15 uur de ploegenpresentatie op de Grote Markt in Sint-Niklaas, woensdag wordt de eerste etappe verreden tussen Sint-Niklaas en Knokke-Heist. Met een ommetje langs Eksaarde en Zaffelare dus. Aftellen kan u ook alweer naar 2020, want dan komt het wielercircus weer naar Lochristi. En dan heeft u iets meer tijd om het allemaal te bewonderen. 

Baloise Belgium Tour, woensdag 12 juni, 1ste etappe van Sint-Niklaas naar Knokke-Heist. Tussen 12.20 uur en 12.23 uur op het Persijzer in Zaffelare. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio