Bruidswagen valt in panne op weg naar ceremonie, maar dan schiet onbekende vrouw te hulp: “Gezocht, heldin”

Bruidswagen valt in panne op weg naar ceremonie, maar dan schiet onbekende vrouw te hulp: “Gezocht, heldin”

Foto: Facebook

De auto waarin de Nederlandse Sara met twee vriendinnen onderweg was naar haar bruiloft, kwam plotsklaps met pech langs de weg te staan. Een reddende engel bood het trio spontaan aan om hen naar de plaats van bestemming te brengen, maar inderhaast vergat Sara te vragen hoe de vrouw heette. Ze lanceerde een oproep om de vrouw in kwestie te vinden, en die zorgde in geen tijd voor resultaat.

Een maand later is Sara nog steeds dankbaar. “We willen haar graag persoonlijk bedanken, maar in alle haast hebben we haar gegevens niet gevraagd”, zo schreef ze. “We weten alleen dat ze in Delden woont en we hebben deze twee foto’s die hopelijk helpen haar te vinden.”

Slechts foto’s

Op één van de foto’s is Sara te zien als ze op de plek van de bruiloft in haar trouwjurk uit de auto van de Twentse helper stapt. Op een andere foto is de nog onbekende heldin te zien: een iets oudere dame met grijs haar, achter het stuur van een Audi.

“Vrienden en familie uit Twente: like, share and work your magic!”, sluit Sara de oproep af. Het was niet aan dovemansoren gericht, want het bericht werd massaal gedeeld. En met succes.

Gehoord van de buurman

Geertrude Maatman, zo heet de 80-jarige vrouw die Sara uit de nood hielp. Haar buurman wist haar te vertellen dat Sara naar haar op zoek was, en de twee hebben zelfs al gemaild. Later vandaag willen ze elkaar ook echt weer ontmoeten.

“Ik zat in de auto naar huis en zag langs de kant van de weg een vrouw in bruidsjapon met een boeketje, en daarnaast een auto in de berm”, vertelt Geertrude aan Editie NL. “Toen ben ik gestopt om te vragen wat er aan de hand was. Ik kon ze zo toch niet laten staan?”

Dat ze eigenlijk op weg naar huis was en ongeveer een uur heeft omgereden om de bruid weg te brengen, dat vind ze helemaal niet erg. “Ik was toch onderweg naar huis.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees