"We hopen de grens van 2500 van vorig jaar te doorbreken tijdens jubileumeditie"

Mee plantjes verkopen voor Kom op tegen Kanker?

Mee plantjes verkopen voor Kom op tegen Kanker?

Foto: LLL

Lochristi - Het is nog even, maar de voorbereiding van het plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker is in Lochristi is al in volle gang. Op 13, 14 en 15 september trekken tientallen vrijwilligers weer de baan op voor het goede doel. Maar er kunnen er nog altijd bij. Wie zich geroepen voelt om zich mee voor de kar van de jubileumeditie te spannen, wordt met open armen verwelkomd door Christoph Stevens.

"We kunnen wel nog wat extra helpende handen gebruiken", zegt lokaal comitéverantwoordelijke en initiatiefnemer Christoph Stevens. "Met de 25ste editie in zicht gaan we ook een specialleken doen. Wat dat wordt, is nog even afwachten en Lochristi Blogt volgen. In 2018 was het in elk geval nationaal een gigantisch succes met ruim 332.510 verkochte azalea’s, waarvan 2.500 in Lochristi.  "Dit jaar willen we er opnieuw een topjaar van maken en dat kan alleen maar met een enorme achterban aan gemotiveerde vrijwilligers. Het is voor Lochristi al de zesde keer dat we deelnemen aan de actie, en we mikken qua verkoop alweer een stuk hoger."

De opbrengst van het plantjesweekend gaat naar verschillende steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten. Zo worden er onder andere speciale activiteiten georganiseerd voor kinderen en jongeren met kanker. Een ander deel van de opbrengst gaat dan weer naar palliatieve zorg en lotgenotengroepen. Interesse  om mee te verkopen? Een mailtje naar christophstevens@telenet.be, en u bent er zonder twijfel bij in september.

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio