Slachtoffers en nabestaanden gaan samen klacht indienen na uitbraak legionella: “We weten tot nu van niets”

Slachtoffers en nabestaanden gaan samen klacht indienen na uitbraak legionella: “We weten tot nu van niets”

Foto: BELGA

Evergem -

De slachtoffers en nabestaanden van de legionella-uitbraak in Evergem gaan samen een klacht indienen tegen papierfabriek Stora Enso. Dat meldt VTM Nieuws. “We weten nog altijd van niets”, zegt een van hen.

De slachtoffers en nabestaanden die de klacht gaan indienen tegen Stora Enso, de bron van de uitbraak, hebben daar woensdag een afspraak over met de advocaat die hen zal vertegenwoordigen. “Het is volgens ons de enige manier om vooruit te geraken in deze zaak”, zegt Tania Braeckman, wiens neef overleed door de bacterie, in VTM Nieuws.

Dat beaamt Mario Paelinck, die twee jaar geleden slachtoffer werd en wekenlang in coma lag. “Als we alleen staan, zijn we nergens. Maar samen staan we sterk. Het gaat mij niet om de schadevergoeding, maar voor de mensen die eventueel na mij nog het slachtoffer worden. Legionella doet meer met je dan je denkt.”

Braeckman vindt het vervelend dat zij en andere slachtoffers zo weinig informatie krijgen. “De onduidelijk is groot, we hebben veel vragen. Ze zeggen wel dat ze alle informatie gegeven hebben en dat het onderzoek loopt, maar verder weten we niets.”

Papierfabriek Stora Enso is vorige week aangeduid als de oorzaak van de uitbraak van legionella. 32 mensen zijn ziek geworden door de bacterie en 2 mensen overleden.

Corrigeer

MEER NIEUWS