Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Thema van de het schoolfeest was ‘Kermis’, als voorgerecht van de echte Sinksenkermis.RR

Leerlingen nemen (groot)ouders mee naar allerlei attracties

Rukwinden deren kinderen niet: Kermis op nieuwe speelplaats

Galmaarden

-

Iets later dan gepland – door het stormachtige weer – vond zaterdagavond het schoolfeest van de gemeentelijke basisschool van Galmaarden plaats op de splinternieuwe speelplaats.

Door de rukwinden en het onvoorspelbare weer werd het schoolfeest van GBS Galmaarden een paar uur verlaat. Een goede keuze van de directie, want later op de dag klaarde het dan toch wat op. Zo kon de kermis met als thema ‘Kermis’ toch goed en veilig starten.

“De kleuterjuffen kozen dit jaar voor het thema. Zo is het schoolfeest eigenlijk een beetje het ‘voorgerecht’ van de echte Sinksenkermis die op de Plaats in Galmaarden plaatsvindt”, vertelt directeur Patrick Hugo.

Tijdens het optreden namen de kleuters hun ouders en grootouders zo mee naar verschillende kermisattracties, van de botsauto's en de paardenmolen naar het lunapark en het eendjesvissen.

En dat ze die kermis konden vieren op hun nieuwe speelplaats maakte het des te specialer. “De speelplaats is wel nog niet volledig klaar. De ruwbouw is af en nu moet alles nog worden afgewerkt”, gaat Hugo verder. “In het najaar moeten de aanplantingen gebeuren en op de gele valtegels komt nog een speeltoestel. Onze ouderraad is daar al een tijdje voor aan het sparen. De speelheuvels worden de komende weken afgewerkt met onder andere een glijbaan en boomstammen.”

De leerlingen hebben dus echt wel iets om naar uit te kijken als ze in september aan het nieuwe schooljaar beginnen. (emd)

Op de kermis zorgden de kleine koks voor allerlei lekkers.RR

Het beste van Enkel voor abonnees