Politie haalt gezonken boot in Boedapest uit het water

Politie haalt gezonken boot in Boedapest uit het water

Foto: AP

In de toeristenboot die op 29 mei op de Donau in Boedapest gezonken is na een aanvaring met een groter schip en die dinsdag door de politie uit het water gehaald is, zijn vier lichamen aangetroffen. Onder hen ook dat van de kapitein. 4 Zuid-Koreanen zijn nog steeds vermist.

De relatief kleine Hableany botste met het veel grotere riviercruiseschip Vikings Sigyn. Aan boord bevonden zich 33 Zuid-Koreanen en twee Hongaarse bemanningsleden. Het toeristisch schip zonk in zeven seconden. Slechts zeven mensen konden worden gered.

Politie haalt gezonken boot in Boedapest uit het water
Foto: EPA-EFE

Reddingswerkers slaagden er omwille van de sterke stroming in de rivier niet in om de boot onder water te inspecteren. Het vaartuig wordt nu uit het water gehaald opdat duikers binnenin het schip alsnog op zoek kunnen gaan naar lichamen van slachtoffers. Verwacht wordt dat de operatie zo’n zes uur in beslag zal nemen, meldde een woordvoerder van de politie.

De Oekraïense kapitein van Viking Sigyn werd in Hongarije gearresteerd en opgesloten in het kader van een onderzoek naar “criminele nalatigheid op een openbare vaarweg”. Onlangs bleek overigens dat de man begin april ook al betrokken was bij een scheepsongeluk op de Westerschelde.

(belga)

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees