Net als vorig jaar worden er weer drie prijzen bekend gemaakt. De 'Cultuurjubilaris' beloont een persoon die zich gedurende 25 jaar belangeloos en onafgebroken heeft ingezet in een socio-culturele vereniging. De 'Prijs voor Cultuur' wordt uitgereikt een persoon of vereniging uit Zulte die een bijzondere artistieke of culturele prestatie geleverd heeft tijdens het voorbije kalenderjaar. De 'Cultuurlaureaat' is voor de persoon of vereniging die het cultureel imago van de gemeente Zulte op de kaart zette.

Vanaf 19.30 uur is iedereen welkom om samen met de cultuurraad en het gemeentebestuur terug te blikken op de verschillende culturele activiteiten, verenigingen en personen die het Zultse culturele leven in 2018 kleurden. Voor de aanwezigen heeft het Post Quartam enkele muzikale acts in petto.

De genomineerden dit jaar in de categorie 'Cultuurjubilaris' zijn Ives Claeys en Guido De Boever. In de categorie 'Cultuurlaureaat' zijn dat Wouter Berlaen en Marie-Ange Verstaen en in de categorie 'Prijs voor Cultuur': vzw Labyrinth, Simon Verheylesonne en
Leentje Vandemeulebroecke.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio