Red Lion Max Plennevaux keert terug naar Léopold

Red Lion Max Plennevaux keert terug naar Léopold

Foto: BELGA

Maxime Plenneveaux, de 25-jarige aanvaller van de Red Lions, verlaat zijn Nederlandse ploeg HGC en keert terug naar Léopold. De topschutter van de Audi Hockey League van het seizoen 2016-2017 wil zich in “een vertrouwde omgeving voorbereiden voor het pre-olympisch seizoen”.

Plenneveaux, opgeleid bij Waterloo Ducks maar op zeventienjarige leeftijd vertrokken naar Léopold, was zes jaar lang (tot 2017) het speerpunt van de Brusselse aanval. Nadien speelde hij een seizoen in Barcelona bij Polo Club en een jaartje in Wassenaar bij HGC.

“Ik keer terug om me in alle rust te kunnen voorbereiden op toekomstige uitdagingen”, liet Plenneveaux, die momenteel vijftien selecties telt bij de Red Lions, in een reactie optekenen. “Léopold is één grote familie en ik voel me er erg goed. De verplaatsingen vanuit het buitenland begonnen te wegen en ik zocht een professionele structuur dichtbij huis om me nog beter op de sport te kunnen concentreren.”

Plenneveaux miste in december vorig jaar het gewonnen WK in India door een blessure en een vormdip. In de Pro League was hij de voorbije maanden wel opnieuw van de partij. In de openingsmatch half januari tegen Spanje scoorde hij het eerste doelpunt.

“Ik heb me in mijn twee seizoenen in het buitenland goed ontwikkeld”, vervolgde de aanvaller. “Bij Léopold is de komende seizoenen nog progressie mogelijk. Zelfs al verlaten topspelers als Manu Brunet en Kane Russel de club, ik denk dat de jongeren klaar zijn om hun rol over te nemen. Ik heb absoluut geen twijfels bij de kwaliteit van de kern.”

Plenneveaux zou voorin wel eens het gezelschap kunnen krijgen van collega-Red Lion Tom Boon. Boon is nog in onderhandeling met Léopold, maar een akkoord lijkt in de maak.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.