Marianne Vos stoot Jolien D'hoore van de troon in Women’s Tour

Marianne Vos stoot Jolien D'hoore van de troon in Women’s Tour

Vos de snelste. Andermaal. Foto: Photo News

Marianne Vos (CCC-Liv) heeft dinsdag de tweede etappe in deOVO Energy Women's Tour (World Tour) gewonnen. De 32-jarige Nederlandse was na 62,5 kilometer in Cyclopark Gravesend (Kent) de snelste in een massasprint. Ze haalde het voor de Britse Lizzy Deignan en de Australische Sarah Roy. Vos neemt ook de leiderstrui over van Jolien D'hoore, die maandag de openingsrit won.

De tweede rit werd afgewerkt op het wielercircuit van Gravesend, 25 rondjes, slechts 62,5 kilometer en dus voer voor sprinters, al probeerden wel enkele rensters stokken in de wielen te steken. Elena Cecchini ging haar kans, net zoals Alice Barnes, maar zonder succes, want er vielen onderweg tot drie keer toe bonificatieseconden te grijpen.

Vos pakte bij de eerste tussensprint de volle buit, voor Deignan en Corry Rivera, de eindlaureate van vorig jaar. De tweede sprint kwam op naam van Sheyla Gutierrez, voor Rivera en Sofia Bertizzolo, in de derde graaide Liane Lippert de seconden weg, voor Deignan en Elisa Longo Borghini. Met nog 10 kilometer voor de boeg ging het met een volledig peloton naar de finish. D'hoore sprintte niet mee en zou pas als 60e finishen.

In de stand heeft Vos negen seconden voor op Deignan en op haar landgenote Amy Pieters. D'hoore viel terug naar plek 22, op 23 seconden.

Voor Vos is het de vierde zege van het seizoen, eerder won ze de Trofeo Alfredo Binda (WT) en een rit en het eindklassement in de Ronde van Yorkshire (2.1).

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.