Deze kerk krijgt na ingrijpende facelift ook nieuwe naam: “Een verwijzing naar de buurt”

© fvv

De herbestemde Maria Gorettikerk op de Blaisantvest krijgt na een grondige verbouwing nu ook een nieuwe naam: ‘Blaisantkerk’. “Een verwijzing naar de buurt”, klinkt het.

Tuly Salumu

De naam is een verwijzing naar de buurt en het nabijgelegen basisschooltje, Blaisantnest.

De kerk wordt momenteel verbouwd tot buurtcentrum. Het altaar is afgebroken voor een groot podium. Er komt een buurtcentrum met bar, een kleine vergaderzaal en ontmoetingsruimte “De Blaisanterie”. Die zal uitgeven op een nieuw buurtpark dat volgend jaar wordt aangelegd. De buurt kan er terecht voor theater, lezingen, yoga en meditatie. Zondag blijft voorbehouden voor vieringen.

Het is eigenaar vzw DOIC die het gebouw nieuw leven inblaast. De vzw bestaat uit de katholieke geloofsgemeenschap Dominicus Gent en de protestantse International Community Church en verwierf de kerk vier jaar geleden van de parochie Heilig Kerst.

De kerk is al een half jaar één grote werf. De kerk moest onder meer een nieuw dak krijgen, nadat een lek werd vastgesteld tijdens de hevige sneeuwval van vorig jaar. Maar nu is het einde eindelijk in zicht.De werken eindigen normaal gezien in augustus. Het vernieuwde gebouw opent in oktober de deuren.

LEES OOK: Concertje organiseren? Huur eens een kerk

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio