Vader slaat zoon (8) omdat hij weigert spinazie te eten: 15 hechtingen nodig

Dit is niet het gerecht in kwestie, maar een stockbeeld.

Charleroi / Binche -

Een man van 55 jaar uit Binche riskeert een jaar cel omdat hij zijn 8-jarig zoontje zodanig toetakelde dat er 15 hechtingen nodig waren om een gapende wonde aan zijn hoofd te dichten. De reden voor de afstraffing? Het jongetje weigerde de spinazie op te eten die hij voorgeschoteld kreeg.

Het gebeurde een jaar geleden. Jean-Claude, die met een zwaar alcoholprobleem kampt, was het beu om zijn vrouw op hun zoon te horen schreeuwen omdat de jongen geen spinazie wou eten. “Ik had toen enkele pintjes gedronken”, gaf Jean-Claude toe, al moest hij wegens een eerdere veroordeling voor geweldpleging onder invloed eigenlijk van de fles af blijven.

“Plots was ik mezelf niet meer de baas”, verklaarde hij en hij smakte hij de jongen met zijn gezicht in zijn bord. Dat deed hij met een zodanige kracht, dat het bord aan splinters vloog en de jongen een gapende wonde boven het oog vertoonde.

Er kwamen 15 hechtingen aan te pas om de wonde te dichten. En Jean-Claude vloog wegens recidive de gevangenis in. Voor de rechter zwoer hij opnieuw de drank af en beloofde een behandeling te volgen. Zo hoopt hij uitstel van strafuitvoering te bekomen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees