Dylan Teuns wil leiderstrui zolang mogelijk behouden: “Waarom zou ik er niet in geloven?”

Dylan Teuns wil leiderstrui zolang mogelijk behouden: “Waarom zou ik er niet in geloven?”

De trui zo lang mogelijk behouden. Foto: Photo News

De gele trui van Dylan Teuns (Bahrain-Merida) kwam dinsdag tijdens de derde etappe in het Critérium du Dauphiné niet in gevaar. Na twee zware koersdagen ging het er in de derde rit gezapig aan toe. “Maar in zo’n temperaturen en met die regen is er weinig sprake van recuperatie”, vertelde Teuns. “Het was een koude dag in het geel.”

“Met tien graden is het hier niet echt warm. Ik heb me wel wat proberen te sparen, maar die koude slaat toch op je lichaam. Voor de rest verliep de etappe wel goed en bleef ik uit de problemen.”

Woensdag staat een tijdrit van 26,1 kilometer op het programma. Teuns begint eraan met drie seconden voorsprong op Guillaume Martin, en twintig op Alexey Lutsenko en Jakob Fugslang.

Eén seconde na Martin

Topfavorieten als Chris Froome en Thibaut Pinot staan op 24 seconden. “Woensdag wordt een belangrijke dag voor elke klassementsrenner”, beseft Teuns. “Ook voor mij. Ik wil graag die trui houden. In de Ronde van Valencia eindigde ik slechts één seconden na Tony Martin in de tijdrit, dus waarom zou ik er niet in geloven. Ik heb een heel goede conditie te pakken en ik ga er voor. Ik hoop echt dat ik die trui zo lang mogelijk kan houden, maar ik bekijk het dag per dag. Ik weet dat er een zwaar slotweekend wacht met veel cols, maar laat ons eerst woensdag afwachten.”

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.