Led Zeppelin opnieuw naar rechtbank over Stairway to Heaven

Led Zeppelin opnieuw naar rechtbank over Stairway to Heaven

Foto: AP

De carrousel rond de song “Stairway to Heaven” van de Britse band Led Zeppelin draait in september een nieuw rondje, zo heeft loudersound.com dinsdag gemeld.

Alles draait rond de beroemde akoestische intro van “Stairway to Heaven” (1971). Erven van gitarist Randy California van de groep Spirit zeggen dat die deels is gejat van het nummer “Taurus” van die groep in 1968. In 2016 vond een Amerikaanse jury dat Led Zeppelin geen lood in de vleugels had en niets van “Taurus” had gestolen.

Maar de drie rechters van een districtshof van beroep verwezen die uitspraak in september 2018 naar de prullenbak. Het hof oordeelde dat de juryleden verkeerd waren geïnstrueerd en vooringenomen waren. Bovendien ging de rechtbank van eerste aanleg zijn discretionair boekje te buiten omdat tijdens de debatten “Taurus” niet mocht worden afgespeeld.

Waarop advocaten van Led Zeppelin vroegen dat een grotere groep van rechters de zaak onder handen zou nemen. Volgens loudersound.com is dit verzoek ingewilligd en zal een panel van elf rechters in september in San Francisco de trap naar de hemel van nabij bekijken.

Corrigeer

NIEUWS