Dit is een exclusief artikel voor jou.

Abonnee worden? Kies je leesformule

Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Uitbraak legionella: Slachtoffers kunnen aansluiten bij burgerlijke partijstelling Evergem

Evergem / Gent

-

Omdat een juridische procedure vaak omslachtig en voor velen een hoge drempel is, heeft het schepencollege van Evergem beslist dat de slachtoffers van de legionellabesmetting kunnen aansluiten bij de burgerlijke partijstelling van het gemeentebestuur.

Naar aanleiding van de legionellabesmetting in de Gentse kanaalzone heeft de gemeente Evergem bij de onderzoeksrechter een klacht met burgerlijke partijstelling ingediend. Dat gebeurde al op donderdag 23 mei via de Evergemse advocaat Steven Vermandel. Daardoor voert een onderzoeksrechter nu het onderzoek.

Op donderdag 13 en vrijdag 14 juni houdt die speciale zitdagen voor de legionellaslachtoffers. “We willen hen en/of hun familie zo goed mogelijk helpen. Ze kunnen bij meester Vermandel terecht met juridische vragen, raadplegingen en dus ook voor de burgerlijke partijstelling. Voor inwoners van Evergem zal de gemeente daarvan de kosten dragen”, belooft burgemeester Joeri De Maertelaere (N-VA). “Wie aansluit bij onze burgerlijke partijstelling, hoeft dus niet zelf naar de onderzoeksrechter.”

Morgen, donderdag, wordt een gelijkaardige beslissing verwacht van het Gentse schepencollege.

“Ook bij de dienst slachtofferonthaal van het Justitiehuis in de Cataloniëstraat in Gent kunnen de slachtoffers terecht voor informatie over de juridische stand van het dossier, ondersteuning tijdens de gerechtelijke procedure en vragen aan de onderzoeksrechter en gespecialiseerde diensten”, besluit De Maertelaere. (ivh)

Meester Steven Vermandel, Kapellestraat42, Evergem, 09-328.88.78 of ­info@advocaat-vermandel.be

Het beste van Enkel voor abonnees