Hedebouw (PVDA): “Socialisten moeten stoppen met ons als onnozelaars te behandelen”

Hedebouw (PVDA): “Socialisten moeten stoppen met ons als onnozelaars te behandelen”

Foto: Photo News

In de gesprekken voor de vorming van een nieuwe Waalse regering praat de top van de PS woensdag in Brussel met een delegatie van Ecolo. Voor aanvang wou Ecolo-covoorzitter Jean-Marc Nollet niet veel woorden vuilmaken aan de gespannen ontmoeting tussen PS en PVDA dinsdag. De PVDA voelt zich niet gerespecteerd door de PS en past voor een nieuw gesprek donderdag. Ecolo-topman Nollet spreekt van een “cinema”.

De gesprekken woensdag vinden plaats in het parlement van de Franse Gemeenschap. Parallel met de onderhandelingen voor het Waals Gewest wordt er ook over de Franse Gemeenschap gepraat. Ecolo zal er de eigen voorstellen rond onderwijs, kinderopvang en cultuur toelichten. “Al die zaken verdienen beter dan de cinema die ik gisteren heb gezien”, zei Nollet.

LEES OOK. Paul Magnette (PS) rijdt zelfde koers als Theo Francken (N-VA): recht vooruit naar totale blokkering. Of lijkt dat maar zo?

Onnozelaars

Veel meer wou Nollet niet kwijt. “Ik ga niet in de val trappen om door van deze zeer belangrijke ontmoeting een communicatieshow te maken”, zei Nollet nog.

De ontmoeting tussen de PS en de PVDA dinsdag is uitgedraaid op een breuk. De PS wil de PVDA donderdag nog eens terug zien, maar de PVDA heeft daar geen zin in. “We komen niet”, zei Raoul Hedebouw. “De PS zit al met het hoofd elders. De socialisten moeten stoppen met ons als onnozelaars te behandelen en ons respecteren”.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees