Zesentwintig gewonden bij raketaanval op Saoedische luchthaven

Zesentwintig gewonden bij raketaanval op Saoedische luchthaven

Foto: AP

De Jemenitische Houthi-rebellen hebben woensdag een raket afgevuurd op de luchthaven van Abha, in het zuidwesten van Saoedi-Arabië. Daarbij raakten 26 burgers gewond, zo meldde een woordvoerder van de internationale coalitie onder leiding van Saoedi-Arabië, die optreedt tegen de Houthi-rebellen in Jemen.

“Een vijandelijk projectiel” kwam woensdagochtend vroeg terecht op de luchthaven van Abha, zei de woordvoerder, kolonel Turki al-Malki. Van de 26 gewonden werden er 8 overgebracht naar het ziekenhuis, de overigen kregen ter plekke verzorging. Daarnaast is er volgens al-Malki heel wat materiële schade.

Oorlogsmisdaden

Eerder hadden de Houthi’s zelf al bekendgemaakt dat ze een kruisraket hadden afgevuurd op de luchthaven. Volgens al-Malki gaven de Jemenitische rebellen daarmee toe dat ze burgers viseren, “wat oorlogsmisdaden kan inhouden”.

De door Iran gesteunde Houthi’s voeren de laatste maanden steeds meer aanvallen met drones en rakketten uit op doelwitten in Saoedi-Arabië. Dat land voert al sinds maart 2015 bombardementen uit tegen de rebellen in Jemen, ter ondersteuning van de internationaal erkende regering in het land. In het conflict stierven al duizenden burgers.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees