FOTO. Baloise Belgium Tour flitst door Zaffelare

U bent ervoor of ertegen, maar dat gewijde secondje complete stilte vooraleer de lange kleurrijke sliert renners voorbijflitst: het blijft uniek. Iets voor half een was het weer zover ter hoogte van de Dam. De Baloise Belgium Tour was in Lochristi dit keer maar een heel 'light'-versie, met vijf minuutjes wielerplezier tussen Eksaarde en Wachtebeke. Van de Rechtstraat, naar het Persijzer, de Bosdam en de Dam. Het hevige regenweer van deze ochtend zorgde ervoor dat iedereen keurig verstopt zat in een overwegend donker regenjasje. Vijf renners waarvan vier Belgen (Boucher, Dernies, Debruyne en Sprengers) aangevuld met de Nederlander Van Schip hadden een goed uur na de start al een paar minuten voorsprong op het grote peloton, dat werd aangevoerd door Iljo Keisse. Gijs Van Hoecke moest u zoeken in tricolore outfit. De renner rijdt in de Baloise Tour met de nationale selectie, en niet in zijn vertrouwde CCC-team.

Een dertigtal toeschouwers trotseerde het hondenweer om de renners te zien voorbijflitsen. Daaronder een vijftiental schoolkinderen die net van De Weg-Wijzer kwamen, en ook Lotto Soudal-renner Florian Vermeersch, die in zijn blok even pauzeerde om de collega's van het peloton te begroeten. 

UPDATE Het vijftal reed de hele dag tot in Knokke-Heist voorop, in de striemende regen. De Nederlander Van Schip haalde het in de eindsprint, en wordt de eerste leider in de Baloise Belgium Tour. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio