Eén keer betalen, om daarna hele jaar gratis te kunnen zingenx

Sioen gastmuzikant op benefieteditie Allez, Chantez!

© David Van Hecke

Frederik Sioen is ondertussen terug uit Zuid-Korea en wie hem eens in een andere context wil zien dan op een eigen concert of met de Piepkes, moet volgende week donderdag 20 juni naar de Handelsbeurs komen. Sioen komt er meezingen en mee piano spelen in de benefietversie van Allez, Chantez!

Rudy Tollenaere

Allez, Chantez! is het gratis samenzangproject dat goed vier jaar geleden in Gent in de Parnassuskerk van start ging. Het concept was, en is, heel eenvoudig en laagdrempelig: één keer per maand komen mensen samen, om samen te zingen. Vooraf inschrijven is niet nodig, de zangsessies zijn grats, wie wil kan voor en na en tijdens de pauze iets drinken. Goesting hebben om te zingen is het enige criterium.

Annelore Camps, één van de initiatiefneemsters van Allez, Chantez! dirigeert op haar geheel eigen en warm enthousiaste manier de telkens weer volgeopen zaal met gelegenheidszangers. Annelore en de gelegenheiudszangers worden begeleid door een pianist. De zangsessies hadden aanvankelijk plaats in de Parnassuskerk, maar daar groeide Allez, Chantez! uit het jasje. Het initiatief is ondertussen verhuisd naar de Handelsbeurs, waar al een aantal sessies plaats vonden, in principe telkens op de derde donderdag van de maand.

Annelore Camps: "De maandelijkse sessies van Allez, Chantez! die we zelf organiseren zijn en blijven gratis, al vinden we het natuurlijk fijn dat mensen een vrije bijdrage geven. Maar om het allemaal leefbaar te houden organiseren we één keer per jaar een 'betalende' versie. Volgende week donderdag is dat er zo een, en als extraatje krijgen we versterking van Frederik Sioen: die zal voor een aantal nummers onze vaste pianist vervangen en ook samen met mij voorzingen" aldus Annelore Camps.

"Met de opbrengst van de benefietsessie betalen we de werkingskosten van de Gentse zangwerking voor het komende zangseizoen: auteursrechten, vergoeding van de zangcoaches en een stukje van het werk achter de schermen (planning, communicatie)" vult Annelore Camps nog aan.Tickets voor deze eenmalig betalende sessie van Allez, Chantez! zijn te koop aan € 7 in voorverkoop via deze link. Aan de kassa kost een ticket 10 euro.