Radio Tequila zendt nu uit van op de toren van Versele-Laga in Astene

UPDATE. Radio Tequila is terug op FM

De nieuwe zendmast van Radio Tequila op de toren van Versele-Laga in Astene. Foto: Eddy Lefevre

Zingem / Kruishoutem / Deinze / Nazareth / Sint-Martens-Latem / Nevele / Zulte / Aalter / Knesselare - Doordat Dossche Mills de site in de Tolpoortstraat in Deinze verlaat, verhuist ook de zendmast van Radio Tequila. Het radiosignaal van Tequila werd sedert 2004 met een straalverbinding van de studio in de Bredestraat in Petegem naar de toren van Dossche Mills gestuurd en vandaar uitgezonden. Sedert 1 januari 2018 werd het signaal vandaar ook gestraald naar Aalter, waar het op FM 107.8 wordt uitgezonden. Door deze verhuisperikelen was Tequila uit de ether vanaf maandagmorgen 17 juni. Er zou normaal heropgestart worden in de loop van dinsdag 18 juni, maar door technische problemen kwam de lokale radio pas donderdag 20 juni om 15 u terug op FM. Op internet bleven de uitzendingen wel onverminderd doorgaan.

Rik Saelens, voorzitter van de raad van bestuur: 'Het was de bedoeling dat dinsdag in de loop van de dag de zendmast zou verhuisd zijn naar de toren van Versele-Laga in Astene. De zender zou dan geïnstalleerd worden en de uitzendingen via FM zouden hervatten. Door technische problemen kwam dit pas donderdagnamiddag rond 15 u in orde. Afstemmen kan nu weer op FM 106.2 voor de regio Deinze en FM 107.8 voor de regio Aalter. Laat maar even weten via Facebook of de uitzendingen even goed of beter jouw radio binnenkomen.'

Je kan natuurlijk ook wel blijven luisteren op jouw smartphone, tablet of laptop via www.radiotequila.be. De programma's gaan immers gewoon door.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio