Backstage op Rock Werchter door bloed te doneren

Backstage op Rock Werchter door bloed te doneren

Foto: Geert Van de Velde

Het Rode Kruis organiseert op vrijdag 14 juni tussen 16 en 20 uur een bloeddonatieactie in het artiestendorp van Rock Werchter. Het is de start van een campagne om meer mensen te overhalen ook tijdens de zomer bloed te doneren. Tijdens de zomermaanden is er om allerlei redenen steeds minder bloed en plasma voorhanden, terwijl de patiënten die dit nodig hebben niet in aantal afnemen.

In de zomer krijgt de bloed- en plasmavoorraad het zwaar te verduren omwille van het feit dat vele donoren op reis zijn. In sommige gevallen moeten de betrokkenen na een buitenlandse reis bovendien een tijd wachten om bloed te donoren. Tijdens de zomermaanden hebben velen bovendien andere prioriteiten dan bloed geven...

Als start van de zoektocht naar bloeddonoren tijdens de zomerperiode organiseert het Rode Kruis voor de eerste keer een donoractie op het iconische festivalterrein van Rock Werchter, meer bepaald in het artiestendorp. Wie er wil komen bloed geven dient zich vooraf te registreren via bloedinzameling.rodekruis.be/rockwerchter.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees