Doodrijder Merel De Prins voor rechter voor faillissementsmisdrijven

Doodrijder Merel De Prins voor rechter voor faillissementsmisdrijven

Foto: BELGA

Vilvoorde -

Muhammed Aytekin (23), de man die in oktober 2015 de 12-jarige Merel De Prins doodreed in Vilvoorde, moet zich donderdag opnieuw voor de Brusselse correctionele rechtbank verantwoorden. Ditmaal gaat het niet om verkeersmisdrijven maar om faillissementsmisdrijven. Het dossier werd in april ingeleid voor de rechtbank maar moest uitgesteld worden naar 13 juni omdat Aytekin niet in Brussel mag komen. Dat is één van de voorwaarden van zijn elektronisch toezicht.

Het ongeval vond op 28 oktober 2015 plaats op het kruispunt van de Jan Frans Willemsstraat met de Radiatorenstraat. De 12-jarige Merel De Prins werd op het fietspad aangereden door een BMW die er na de aanrijding onmiddellijk vandoor ging. Het meisje werd nog naar het ziekenhuis gebracht maar overleed later die avond aan haar verwondingen.

De bestuurder, Muhammed Aytekin, nam eerst de vlucht naar het buitenland maar gaf zich op 2 november dan toch aan bij de politie. Intussen was gebleken dat de jongeman nooit een rijbewijs had gehaald maar wel al 18 maal werd veroordeeld voor rijden zonder rijbewijs en 5 maal voor rijden ondanks een rijverbod, waarbij hij telkens een rijverbod kreeg opgelegd. Ook op het moment van het ongeval was hij ontzet uit het recht tot sturen. Bovendien reed hij volgens de verkeersdeskundige 85 km/u, binnen de bebouwde kom, maakte hij een fout ontwijkingsmanoeuvre en was de BMW niet verzekerd.

LEES OOK. Gemeenteraad eensgezind in motie tegen vrijlating van doodrijder Merel De Prins

De Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld de 23-jarige jongeman tot een effectieve celstraf van 5 jaar, een boete van 6.000 euro en een levenslang rijverbod. Enkele maanden nadien mocht hij de gevangenis al verlaten omwille van een ernstige oogziekte maar die vrijlating werd later ingetrokken. In oktober 2018 plaatste de strafuitvoeringsrechtbank hem dan onder elektronisch toezicht, weliswaar onder een aantal voorwaarden. Zo mag hij geen voet zetten in grote delen van Brussel, of in Vilvoorde, Eppegem en Zemst, omdat daar de familie van Merel De Prins woont.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees