Corrigeer
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Ruud Poppe van boetiek Loveware test vrijwel dagelijks seksspeeltjes en schrijft er recensies over op haar blog.  dive

Ruud (30) test en recenseert seksspeeltjes

Mechelen / Willebroek

-

Is uw seksleven toe aan een opfrisbeurt en wilt u weten welke goede hulpmiddelen er op de markt zijn? Dan bent u bij ‘sextoyreviewer’ Ruud Poppe (30) van boetiek Loveware in Mechelen aan het juiste adres. Zij is een van de weinige recensenten van seksspeeltjes in ons land. Ze heeft ook een blog.

Loveware is geen ordinaire seksshop. Nee, in deze zaak in de Graaf van Egmontstraat in hartje Mechelen geen afgeplakte ramen, maar een stijlvol aangeklede etalage. Zaakvoerster Rebecca Verreth (44) heeft een missie: het zelfbewustzijn van de klanten rond seks en erotiek verhogen. “Noem ons een feministische, ecologische en fairtrade-seksboetiek, een seksshop nieuwe stijl”, vertelt Rebecca. Sexy designlingerie, sensuele cosmetica en progressieve erotische films behoren er tot het assortiment, maar ook het betere speeltje.

Ruud werkt bij Loveware, de seksboetiek van Rebecca Verreth in Mechelen-centrum. Dirk Vertommen

Voor advies kunt u er terecht bij Ruud Poppe. Vroeger werkte ze als geluidstechnicus, tot ze haar professionele leven een totaal andere wending gaf. “Ik werkte hier al vier jaar mee aan homeparty’s. We gaan dan met onze producten naar de mensen thuis. We geven hen uitleg over hoe vrouwelijke seksualiteit en hun lichaam werkt en welk speeltje daar het best bij past”, vertelt Ruud.

Blog

Als recensent heeft ze ook een eigen blog: misspoppie.be. “Ik ben daar afgelopen zomer mee begonnen omdat ik voel dat daar wel nood aan is. Veel van de klanten kunnen zich achteraf niet meer alle details herinneren van wat ik vertelde. Zo is het idee gekomen om dat neer te schrijven. Dat is snel groter geworden dan ik zelf had gedacht”, legt Ruud uit. Thuis in Klein-Willebroek (Willebroek) heeft ze een hele voorraad speeltjes liggen die ze allemaal uittest. “Daarna beschrijf ik waarom ik ze al dan niet goed vind. Dat is plezierig om te doen.”

Ruud Poppe Sextoyreviewer “Je moet speeltjes meerdere keren gebruiken en ze vooral leren gebruiken”

Voor zover ze weet, is Ruud de enige vrouwelijke reviewer in Vlaanderen. “Ik post wekelijks een tot twee artikels. Daarbij draait het bij mij niet zozeer om de seks, maar om hoe ik me daarbij voel”, zegt ze. Bij het beoordelen van de speeltjes gaat Ruud secuur te werk. “Allereerst test ik de kwaliteit in verhouding tot de prijs: is het wel degelijk goed materiaal, hoeveel standjes heeft het en of het leuk is met je partner erbij of niet. Als je seksspeeltjes de eerste keer gebruikt, vindt niemand ze fantastisch. Je moet ze meerdere keren gebruiken en ze vooral leren gebruiken. Op een webshop schrijven ze altijd dat iets goed werkt, maar dat is absoluut niet altijd het geval”, legt Ruud uit.

Van 25 tot 500 euro

Seksspeeltjes kunnen ook sterk van prijs verschillen: van 25 tot zelfs 500 euro. “Net daarom is het belangrijk dat mensen er even bij stilstaan als ze zo’n speeltje kopen en dat ze er iets over kunnen lezen. Heel veel mensen kopen hun eerste vibrator voor 20 euro om hem een maand of twee maand later weggooien. Ze beseffen dan dat de kwaliteit slecht is. Zeker als je weet dat je voor 50 euro een degelijke kunt kopen”, zegt Ruud.

De meeste spullen bij Loveware komen van Europese producenten, vaak handgemaakt.  Dirk Vertommen

De reviews kunt u lezen op haar blog, maar voor advies kunt u ook terecht in de winkel in Mechelen. “Ik ben ongetwijfeld meer met seks bezig dan de gemiddelde Vlaming, maar er zijn ook periodes dat ik er absoluut geen zin in heb en dat er drie tot vier weken van testen helemaal niets in huis komt. Als het goed gaat, test ik zo veel mogelijk in een keer. Ik test niet alles met mijn partner, ik ben er ook veel alleen mee bezig”, vertelt ze.

misspoppie.be