Dit is een exclusief artikel voor jou.

Abonnee worden? Kies je leesformule

Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Belgisch kampioen Yves Lampaert kwam het fietsende personeel van het Sint-Andriesziekenhuis zijn steun betuigen.if

Sint-Andriesziekenhuis beloontpersoneel dat met fiets komt werken

Tielt

-

Het Tieltse Sint-Andriesziekenhuis organiseert tot en met morgen vrijdag de Week van de Fiets. Het doel is zo veel mogelijk medewerkers te motiveren om met de fiets naar het werk te komen.

Nationaal wielerkampioen Yves Lampaert kwam dinsdag zijn steun betuigen aan het initiatief. De medewerkers hebben de mogelijkheid om een gratis Sint-Andriesfiets voor woon-werkverkeer te gebruiken of om een nieuw rijwiel met een mooie korting aan te kopen.

“Zij die met de fiets naar het werk komen, kunnen die parkeren in een gesloten stalling met camerabewaking”, zegt Elke Vannerom, directeur HRM & organisatie.

Acht oplaadpunten

Er zijn ook acht oplaadpunten voor elektrische fietsen aanwezig en personeelsleden kunnen gratis gebruikmaken van een douche, handdoeken en zeep. “Ze ontvangen bovendien een fietsvergoeding van 24 eurocent per kilometer.”

lieven ryckaert stafmedewerker beleidsinformatie “Er komt een overdekte fietsenstalling aan de hoofdingang”

De hele ziekenhuiscampus is fietsvriendelijker gemaakt. “Slagbomen werden ingekort, hinderlijke obstakels weggenomen, er zijn wegmarkeringen voor fietsers aangebracht op de parking en binnenkort komt er ook een overdekte stalling aan de hoofdingang voor bezoekers die met de fiets naar het ziekenhuis komen”, vertelt stafmedewerker beleidsinformatie en fervent fietser Lieven Rijckaert.

Medewerkers die deze week tussen 6.30 en 9 uur met de fiets naar het ziekenhuis komen, ontvangen een goodiebag met tal van gezonde gadgets. Ook de directie haalt haar tweewieler van stal. (tvw)

Het beste van Enkel voor abonnees