Mechels gerechtsgebouw al vier dagen niet telefonisch bereikbaar

Mechels gerechtsgebouw al vier dagen niet telefonisch bereikbaar
Mechelen -

Het gerechtsgebouw van Mechelen is al vier dagen totaal onbereikbaar via telefoon, fax en internet. De voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg Theo Byl vraagt dat FOD Justitie en Proximus dringend werk maken van een oplossing. “Wij kunnen op deze manier niet voldoen aan onze dienstverlening, aan het onthaal dienen zich boze mensen aan die zich afvragen waarom we niet bereikbaar zijn”, zegt hij.

“Mensen reageren boos omdat ze ons niet kunnen bereiken en onze hele werking ligt plat”, zegt Byl. “De drie onderzoekskabinetten, de griffies, het parket... niemand is nog bereikbaar. Bij de FOD Justitie en bij Proximus krijgen we geen info over wat er aan de hand is en wanneer er een oplossing zal komen, maar we hebben er stilaan genoeg van. Moeten we binnenkort opnieuw postduiven inzetten om ons werk te kunnen doen?”

De panne deed zich maandag voor, sindsdien is er geen telefoon, fax of internet. “Ons functioneren wordt zwaar ondermijnd, het wordt echt hoog tijd voor een oplossing”, besluit Byl. Hij raadt mensen met vragen aan om ter plaatse te komen en zich aan het onthaal te laten verder helpen.

Corrigeer

MEER NIEUWS