Trucker die jonge motorrijder doodreed, krijgt opnieuw 4 jaar cel en levenslang rijverbod

Trucker die jonge motorrijder doodreed, krijgt opnieuw 4 jaar cel en levenslang rijverbod

Foto: JVW

Oosterzele / Wetteren / Mol -

John G., de trucker die in maart 2018 Wetteraar Tom De Paermentier (26) doodreed in Oosterzele terwijl die met zijn motor aan de lichten stond te wachten, heeft dezelfde straf gekregen als in eerste aanleg. De beroepschauffeur krijgt nu definitief vier jaar cel, een levenslang rijverbod en een voorwaardelijke schadevergoeding van 1000 euro.

Trucker John G. uit Mol reed op 18 maart 2018 in op een file aan een rood licht op de Wettersesteenweg in Oosterzele. Hij zou “verblind geweest zijn door de zon en de rij wachtende mensen niet gezien hebben”. Later bleek dat hij onder invloed was van amfetamines. “Dat komt omdat ik het weekend ervoor vier lijntjes speed gesnoven had”, was de verklaring van de man.

John G. werd lichamelijk en geestelijk ongeschikt verklaard om opnieuw achter het stuur te kruipen. Vier jaar cel, een levenslang rijverbod en een voorwaardelijke schadevergoeding, luidde het oordeel van de rechter. Zowel het parket als de doodrijder gingen in beroep: het parket vorderde vijf jaar cel , de truckchauffeur een mildere straf. Daar gaat de rechter nu dus niet op in.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio