Dit N+ artikel is exclusief voor jou als abonnee.
Abonnee worden? Kies je leesformule

Onze redactrice brengt een ode aan de eclair: uuuuuren werk, in een flits binnen

Silke Remmery kan geen eclair zien zonder erin te bijten

Foto: © Renaud Visage

Crème tussen gebak, chocolade erover en klaar? De eclair ziet er misschien simpel uit, maar het duurt zó lang om er eentje te maken dat je honger over is als hij eindelijk klaar is. Onlangs probeerde ik het zelf. Vier uur stond ik in de keuken, om dan de oven open te trekken en ingezakt gebak eruit te schuiven. Het moet gezegd: dat ‘pateeke’ bakken is een kunst. Terecht dus dat er een Week van de Eclair is, het feest voor het ­allerlekkerste baksel ooit gemaakt.

In de toonbank van de bakker moeten ze het opnemen tegen indrukwekkende taarten versierd met toefjes slagroom. Tegen gebakjes belegd met de roodste aardbeien. Of tegen chocoladetaarten vol tierlantijntjes ...

Het beste van Enkel voor abonnees