Plopsa en Zoo azen op noodlijdend Antwerps strippretpark Comics Station

Plopsa en Zoo azen op noodlijdend Antwerps strippretpark Comics Station

De smurfen in Comics Station. Foto: BELGA

Antwerpen -

Het noodlijdende pretpark Comics Station zoekt een overnemer en volgens pretparkwebsite Looopings zijn nog twee gegadigden in de running: de Plopsa Group en de KMDA (Zoo Antwerpen en Planckendael).

In mei raakte al bekend dat de warme zomer Comics Station geen deugd had gedaan. Het indoor pretpark kwam in financiële moeilijkheden terecht en de aandeelhouders sloten een overname niet uit. Comics Station, met attracties die opgebouwd zijn rond Belgische stripfiguren, opende in 2017 de deuren in het Centraal Station van Antwerpen.

Plopsa en Zoo azen op noodlijdend Antwerps strippretpark Comics Station
Foto: BELGA

Volgens Looopings zijn er nog gesprekken gaande met zowel de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Antwerpen (KMDA) als met Plopsa Group. In beide bedrijven worden over de mogelijke plannen geen mededelingen gedaan. “Geen commentaar”, luidt het twee keer luid en duidelijk.

De Plopsa Group heeft intussen al zes pretparken in binnen- en buitenland met telkens attracties rond Studio 100-figuren. Die zouden een mooie aanvulling kunnen vormen bij de Belgische stripfiguren. Naast Plopsaqua in De Panne heeft de groep plannen om onder andere in Mechelen een extra waterpretpark te bouwen.

Voor de Antwerpse Zoo is Comics Station de naaste buur. Nog volgens Looopings zou de uitbreiding van de theaterzaal van Comics Stations – van 150 naar 400 stoelen – de KMDA nog een extra volwaardige evenementenlocatie kunnen opleveren. KMDA heeft naast de dierenparken Zoo Antwerpen, Zoo Planckendael en Serpentarium Blankenberge ook nog natuurreservaat De Zegge, onderzoekscentrum CRC en het Elisabeth Center Antwerp onder haar hoede. Het congres- en concertcentrum, met onder andere de Koningin Elisabethzaal en het Flanders Meeting & Convention Center Antwerp, sluit aan bij de Zoo en ligt op een steenworp van Comics Station.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio