Droom van Karel (38) komt uit: vaste klant met beperking mag favoriete pretparkattractie bedienen

De parkmedewerkers legden Karel (midden) de kneepjes van het vak uit, waarna hij onder begeleiding mocht doen wat zij normaal doen. (ptb) Foto: credit

Ieper -

Karel, een Ieperling met een verstandelijke handicap, zit bijna elke week op de attracties van Bellewaerde. Nu hij zelf eens de Boomerang mocht bedienen, ging zijn droom in vervulling.

Karel Bruynooghe (38) is een superfan van Bellewaerde. Bijna elk weekend trekt hij zelfstandig naar het Ieperse pret- en dierenpark om er te genieten van de vele attracties. Het was zijn droom om die attracties op een dag eens zelf te mogen bedienen. Vrijdag ging deze droom in vervulling. “Ik mocht mijn favoriete attractie, de Boomerang, bedienen: op de startknop drukken, de mensen binnenlaten en de afsluitingen controleren. Ik amuseer me enorm”, vertelde Karel enthousiast. “Een ritje maken? Nee, de Boomerang bedienen is veel leuker.”

Karel leerde eerst de kneepjes van het vak en mocht toen zelf de Boomerang bedienen. Video: Thijs Pattyn - Het Nieuwsblad

Verwelkomd door mascotte

De man mocht zich vrijdagnamiddag verkleden als een echte medewerker van Bellewaerde en werd verwelkomd door de mascotte van het pretpark. Hij bediende de Boomerang van 14 tot 15 uur en mocht daarna de Huracan bedienen tot 16 uur.

“Karel straalt, zijn gezicht spreekt boekdelen”, zegt begeleidster Barbara Debruyne. “Ondanks zijn beperking kent hij Bellewaerde als zijn broekzak.”

Karel woont in een Ieperse leefgroep van De Lovie, een vzw die jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking in de ruime Westhoek ondersteunt. “Via ‘buiten de lijntjes dromen’, een platform van De Lovie om dromen van personen met een handicap te achterhalen én realiseren, kwamen we zijn grote wens te weten: werken in Bellewaerde”, aldus Barbara. “Dankzij het pretpark kwam zijn droom uit. De parkmedewerkers legden hem de kneepjes van het vak uit, waarna hij onder begeleiding mocht doen wat zij normaal doen. Karel zal hier nog maanden over praten.”

Corrigeer

NIEUWS