Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Dochter Amelie in haar schoonheidsinstituut Grace by Amelie en moeder Mira in haar winkel Lucky Vintage.jodw

Mira (47) verkoopt vintagespullen, Amelie (20) begint schoonheidsinstituut

Moeder en dochter openen elk eigen zaak in zelfde pand

Heist-op-den-Berg

-

In de Leopoldlei 35 in Heist-op-den-Berg zijn twee nieuwe zaken geopend. De linkerkant van het pand is voor dochter Amelie (20), die er schoonheidsinstituut Grace by Amelie opende. De rechterkant wordt ingepalmd door moeder ­Mira (47), die er in haar atelier met Lucky Vintage oude vintagespullen een tweede leven geeft.

In het statige pand dat naast het grote bouwproject van The Qube in de Leopoldlei gelegen is, worden twee dromen verwezenlijkt. De eerste is die van Amelie, die een schoonheidsinstituut begint. “Als kind droomde ik hiervan. Ik heb dan iets totaal anders gestudeerd, in de sportrichting, maar nu begon het toch te kriebelen. Ik heb me bijgeschoold en nu komt die oude droom toch nog boven water”, zegt Amelie De Neef.

Grace by Amelie en Lucky Vintage

Grace by Amelie heeft ruimte genoeg. “Ik heb nu een ontvangstruimte, een ruimte waar ik gelaatsverzorgingen en pedicures kan doen en een ruimte waar ik nagels, make-up en haar doe. Ik heb heel veel jonge klanten”, zegt de 20-jarige schoonheidsspecialiste, die bij Kick-iT in Heist ook als danslerares werkt.

Ook Mira kan zich helemaal uitleven op haar nieuwe stek, waar ruimte is voor een ruim atelier en een winkel. “Met Lucky Vintage geef ik vintagespullen of oude meubeltjes een tweede leven. Ik ga in de kringloopwinkels snuisteren en knap die dingen dan helemaal op. Upscalen, noem ik dat. Ik kuis de spulletjes mooi op, geef ze soms een kleurtje of zet er een tekst op. Dat kan gaan om tafeltjes, stoelen, spiegels, tv-kastjes, kaders, vazen, asbakken, enzovoort”, somt Mira Wouters op.

Mira Wouters tussen de spulletjes die ze heeft opgeknapt. Joren De Weerdt

“Waarom ik hier zo door gebeten ben? Ik vind dat er heel veel mooie spullen in de kringwinkels staan. Met wat aanpassingen kunnen die opnieuw schitteren. Zelf kan ik vaak geen geld geven aan nieuwe, dure spullen. Als ik iets moois kan maken van iets uit de kringwinkel, is de voldoening des te groter. Specifieke wensen of ideetjes kunnen steeds besproken worden, ik vind het tof om op maat te werken”, vertelt Mira.

Apart, maar toch ook samen

De naam van de zaak is niet toevallig gekozen. “Een goede vriend van mij, Tom, was een geweldige tatoeëerder en graffitiartiest. Hij is twee jaar geleden overleden. Zijn artiestennaam was Tom von Lucky. Ik had hem indertijd al verteld over onze plannen. Met de naam Lucky Vintage kan ik er hem toch wat bij betrekken.”

En zo werken Amelie en Mira apart, maar toch ook samen. “Ik heb haar al geholpen toen ze een heel drukke dag had. Dan leg ik dingen klaar of ontvang ik haar klanten”, vertelt Mira. “Ik ben sinds een jaar al bezig met het schoonheidsinstituut bij ons thuis. Daar was mama ook altijd in de buurt. Ik dacht dat als ik ooit een eigen zaak zou hebben, dat ik daar dan sowieso helemaal alleen zou werken, maar nu loopt ze hier ook nog rond”, lacht Amelie. “We lopen constant bij elkaar binnen. Sommige klanten gaan ook eens bij de andere piepen. Dat is keigezellig”, zegt Mira.

Amelie De Neef in de ontvangstruimte van haar schoonheidsinstituut. Joren De Weerdt

Het statige gebouw bevindt zich naast nieuwbouwproject The Qube in de Leopoldlei. Joren De Weerdt

Amelie “We lopen constant bij elkaar binnen”

Het beste van Enkel voor abonnees